Archief

Doodsbrieven en -prentjes

In ons archief bevindt zich een immer groeiende verzameling doodsbrieven en -prenten, ons geschonken door inwoners van de gemeente. Al deze brieven en prenten worden ingescand en geïndexeerd, zodat ze makkelijk via de computer raadpleegbaar zijn, zonder dat de originelen moeten worden aangeraakt en zodoende in goede staat blijven.

Momenteel omvat onze verzameling

Ons doel is onze verzameling zo compleet mogelijk te maken en daarvoor is uiteraard uw hulp nodig. Gooi oude brieven en prenten niet zomaar weg, maar schenk ze aan de Erfgoedcel. Ook wie zijn brieven en prenten niet kwijt wil, maar wel bereid is ze tijdelijk uit te lenen, kan dit doen. Wij scannen ze in en brengen ze u daarna terug. Zorg er in dat geval voor dat u uw naam en adres doorgeeft!

U kan brieven en prenten steeds binnenbrengen in het gemeenschapscentrum of in de bibliotheek, of u kan ze afgeven bij onze penningmeester, Kris De Goeyse, thuis. Wie dit wenst kan ons via e-mail
of telefoon (015/71.02.53) contacteren en dan maken wij een afspraak om ze bij u op te halen.

Onze databank doorzoeken kan ook. Vul hieronder minstens een van de velden in om naar doodsprenten of -brieven te zoeken.